​✔ ​ Dag til dag levering

​✔ ​ Hurtig responstid

​ Eksisteret siden 1950

Trækfjedre i forskellige størrelser og materialer produceres

En typisk trækfjeder har et øje eller en krog i begge ender, og vindingerne ligger tæt op af hinanden. I dagligdagen kender vi trækfjederen fra eksempelvis havetrampolinen, babygyngen eller carporten.

Sådan fungerer trækfjedre

I modsætning til trykfjedre så har trækfjedren en begyndelseskraft – i fagsprog kaldet forspænding. Det er den kraft, der skal til for at få fjederens vindinger trukket fra hinanden. Når forspændingen er overvundet, er der lineær sammenhæng mellem fjederens vandring og den trækkraft, den giver.

Trækfjedre kan have flere afslutninger i form af forskelligt udformede øjer og kroge. Andre monteres med en gevindprop og slibes plan i enden. De kan produceres i flere forskellige materialekvaliteter alt efter, hvilket miljø fjederen skal anvendes i.

Bestil produktion af fjedre hos os

Hos Lambæks Fjederfabrik i Silkeborg ved Aarhus kan vi producere alle former for trækfjedre for kunder i hele landet, og vi kan også assistere med dimensionering af den rigtige fjeder til din opgave. 


Vores leveringstid er branchens korteste på som regel en til to uger, og er det små serier eller enkeltproduktion, kan vi som regel tilbyde dag-til-dag levering.


Ønsker du at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig, kan vi kontaktes på telefon 86 82 33 55 og e-mail info@lf-fjedre.dk.